Vättern Shorthanded Sailing

Mini Pavois 2010

Posted by vatternsailing på maj 3, 2010

Trots att Ulf Brändström inte startar i Mini Pavois så är det lite kul att följa hur det går för grabbarna nere i Frankrike. Det här är ett race man ska ha respekt för tycker jag, 800nm solo över Biscaya från Frankrike till Spanien. Starten var planerad till i morgon men är just nu uppskjuten 24h pga av det hårda vädret. På den kanon bra race bloggen kan man läsa att vindar mellan 35-40 knop råder och våghöjder på 3m. Bläddrar man runt lite så får man ta del av intervjuer av seglarna, väderprognoser, bilder och tracking. Mycket bra. I hamnen i La Rochelle verkar råda febril aktivitet att få båtarna i skick, torka upp efter träningar och packa ned allt som måste med.

 

FRA 747 verkar vara en lite udda skapelse. Påminner lite om en Späckhuggare till formen. Den får vi försöka att följa. I starfältet finns också två Naciror som ska bli intressanta. En seglare som är i hetluften är Lucas Schröder, han seglar NED 509 en Manuard prototyp från 2004.

Ett svar till “Mini Pavois 2010”

  1. Leino said

    Ja den var verkligen udda. Skulle va kul om den går bra, då lär vi få se många nya former framöver 😉 509 borde ju verkligen vara en bra plattform för en seriös satsning. Finns det ens liknande tvåbåtsprojekt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: