Vättern Shorthanded Sailing

Rekordrace på Östersjön

Posted by vatternsailing på maj 9, 2010

Jag har lite funderingar på att dra igång ett rekordrace på Östersjön. Tanken är att man ska segla en ganska ordentlig bana på runt 250nm, tillräckligt för att man ska få en rejäl utmaning men också möjlighet att hinna varvet runt på en helg.

Jag funderar också i termer om att kunna lämna båten före och efter racet på ett ställe med bra service så att man inte behöver flytta den omedelbart före och efter racet.

Ide´n bygger på att jag ska kunna skriva något om de deltagande båtarna och låta dem som står för priserna då synas i varje artikel. Det ska också vara ett skapligt pris som lockar till genomförandet och också ett pris till den båt som tar rekordet för året.

Under vilken tidsperiod som racet gäller är inte bestämt men man kan tänka sig att rekordtiden gäller mellan tex maj-juli och att man då får starta när man vill under den perioden.

Ni får gärna tycka till här om priser, klasser, bana med mera. Vad kan locka till att genomföra ett sådant här race?/Krister

4 svar till “Rekordrace på Östersjön”

 1. Uffe said

  Det här är en kanon ideé, hoppas fler är intresserade.

 2. Jag tror på en bana som är tillräckligt lång för att vara en utmaning men så pass kort att man kan göra fler försök under en säsong och man inte måste boka en veckas semester – och sen finna att det inte blåser just då…

  Fast kanske det borde finnas ett antal banor längs kusten och med lite olika tuffhetsgrad. Allt från Öland Runt som du själv nämnde till 621-Race (52 nm) som jag skissade på.

 3. Mycket bra id’e! Jag tror cirka 100 distans är bra. Gärna på öppet vatten. Gotska sandön runt? Mål och start i Nynäshamn? Där finns bra faciliteter och kommunen satsar uttalat på segling.
  /Jesper

 4. Krister Gustafsson said

  Hmm, bra ideer. Tack för återmatningen. Jag tror att det här blir en aktivitet för funderingar under vintern. Jag vill gärna få med det affärsmässiga så att det också ger ngt för en ev. sponsor.
  Upplägget för seglaren att kunna genomföra racet över n helg känns ganska stabilt. Att behöva ta ledigt från jobbet är nog lite för tufft. Att man sedan kan lämna båten på startplatsen före och efter racet tror jag också på.
  Att ha tillgång till flera banor är ju cokså en variant som underlättar för flera attt göra ett försök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: