Vättern Shorthanded Sailing

Watski2Star-Baltic +7 dgr

Posted by vatternsailing på maj 19, 2010

Idag har vi plastat in polardiagram för Bandito. Vi kommer att sätta upp ett på varje sida i brunnen så att vi ser bra när vi sitter i lovart. Ursäkta den suddiga bildkvalite´n.

Och det här kommer vi att ha under däck för beräkning av VMC.

 

Vi fick ju också några bra tips från Ola Danielson och Jesper Hoffstedt om vädersiter, http://www.weatheronline.co.uk/ samt klart.se så nu har vi med dem också i vår utvärdering tillsammans med SMHI, Foreca och YR.

Fortfarande är väderkällorna ganska överens om hur det blir på onsdag kväll. Nu lite blåsigare, runt 8 m/s men fortfarande nordliga vindar. De enda som sticker ut är weatheronline som menar att det ska gå mot syd på kvällen och avta.

För torsdagen och Visby är det fortfarande nordligt och ganska blåsigt 8-9 m/s och vridande ngt från nord mot nordväst på morgonen eller förmiddagen./Krister

2 svar till “Watski2Star-Baltic +7 dgr”

  1. Strålande inplastat Krister! Igår pratade vi ju lite om att analysera vädret lite mer storskaligt i förväg så vi får en känsla för hur vädersystemen rör sig. Fördelen med detta är att det ute på banan oftast är lättare att förstå och med lite tur även förutse förändringar mot prognosen. För detta behövs övergripande kartor med isobarer och frontsystem. Det får man ju via SailPlanner men i övrigt tycker jag det är förvånansvärt svårt att få tillgång till om man inte laddar ner GRIB-filer direkt. Därför tycker jag det är toppen att detta nu finns på klart.se. Kolla under menyn Väderkartor/Lufttryck/Sverige.

  2. Ola Danielson said

    Tack för tipset Jesper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: