Vättern Shorthanded Sailing

Watski2star +3 dgr

Posted by vatternsailing på maj 23, 2010

Det har hänt ganska mycket de senaste dagarna. Just nu så har vi fått båten till Oxelösund och den är i princip redo för racet. Vi hade säkerhetskontroll och fick några anmärkningar som vi ska åtgärda till onsdagen när vi kommer till båten härnäst. 

I fredags hade vi en trevlig grillkväll och fick några fina bilder i Mem för att på lördagen segla i svaga vindar upp mot Oxelösund. Det blev en fin dag där vi kunde känna på genua 2 och senare på dagen fyllde det på med lite mer vind så vi kunde köra den stora genackern och träna på gippar in mot Oxelösund.

Tangosailing gick för några dagar sedan genom vår startgrupp och det var kul att vi blev uppmärksammade men han tror inte helt på oss utan tippar Dehler34orna som kandidater till segern tillsammans med Mithril. Men vi har ganska gott självförtroende just nu….

Jag har också börjat att routa första etappen och den ser ut så här i Sailplanner.

TW 95 grader till Grässkären därefter 115-120 TWA till Landsort och runt 5 m/s. Kan vi få den vinden så kan vi köra vår lilla genacker.

Från Landsort till Visby är det i princip segling på rumbline med TWA mellan 50 och 85 grader och mellan 4-6 m/s. Här kan vi kanske nypa lite med genackern om vi kommer till 85 grader men annars blir det genua 2.

I Visby 05:49 UTC dvs runt nio på torsdag morgonen, 6 timmars vila och sedan nästa ben till Oskarshamn via Västerviks angöring och Ölands Norra.

För er som vill följa Watski2Star under racet så finns det några sidor som vi kommer att finnas på:

Man får också gärna skicka ett uppmuntrande sms om natten är ruggig./Krister

2 svar till “Watski2star +3 dgr”

  1. Kan vi inte köra stora gennackern i 120 TWA 5m/s. Eller så kallar vi den lilla reacher i stället. Det låter snabbare 🙂

  2. Ola Danielson said

    Haha! Låter det snabbt så är det snabbt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: