Vättern Shorthanded Sailing

Första etappen avklarad

Posted by vatternsailing på maj 27, 2010

Då var första etappen avklarad – inte helt optimalt väder för Bandito, men Krister och Jesper var nöjda med seglingen. Efter att alla i startgrupp 4 (med lystal 1.25-1.27) hade anlänt till Visby hamn så ligger Bandito på 11:e plats av 15 i sin startgrupp. Men om man tittar i tabellen för beräknad tid utifrån båtens lystal så är det bara 2h upp till La Dolce Vita som leder startgruppen och 1h upp till 7:e platsen. Ygdrasil ligger närmast bakom en knapp timme och de tre sista ligger ungefär 4h bakom.

Hyffsat väder och lite mat smakade säkert gott för Jesper

Efter lite ärtsoppa, dusch och några timmars sömn började de ladda för andra etappen mellan Visby hamn och Oskarshamn. Krister hann också vinka via en av webbkamerorna som sitter i hamnen, vilket ledde till stor förtjusning hos den akterseglade.

Här kommer lite bilder vid starten i Oxelösund

Klockan 17:53 gick den andra starten för Bandito med destination Oskarshamn. Alla i samma startgrupp får lika lång vila och startar individuellt efter 6 timmar för båtar med högre lystal. De första startgrupperna får ta sig vidare redan efter 5 timmar.

För den som lik som jag kan förlora sig in i tabeller som man kan vrida och vända på, så hittar ni här resultaten, och för er som har svårt att sova eller bara är nyfikna går det bra att följa nattens resa över det stora havet här.

Nu ska jag titta klart på melodifestivalen!

//Karin (akterseglad)

3 svar till “Första etappen avklarad”

 1. Ola Danielson said

  Tack Karin! Sitter och försöker följa Bandito så mycket jag kan, dock lite svårt att jämföra med andra båtar då AIS:erna verkar uppdatera sig lite olika. Plus att vissa inte har AIS vilket gör det hela ännu svårare.. Ser fram emot fler rapporter! /Ola

 2. Krister Gustafsson said

  Tja,
  Vi är nu mitt i andra etappen. Lite svårt att veta exakt hur vi ligger till men vi har sällskap av J/105 EnJoy och Elan 31 Max Mathiesen1. Vi har kört ganska hårt under natten och skiftat genacker tre fyra gånger. Framt till Västerviks angöring hade vi nog tagit in en halvtimma på båtarna i vår klass. Vinden försvann helt en stund där vid ettiden i morse. Nu har vi sol och börjar att tina upp. Vi kryssar ned mot Blå Jungfrun. Jag ska ta en tupplur/Krister

 3. Ola Danielson said

  Bra jobbat killar! Bara en sträcka kvar. Mycket vila och mat och sen på´t igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: