Vättern Shorthanded Sailing

Andra etappen – lite bättre

Posted by vatternsailing på maj 28, 2010

Andra etappen över till Oskarshamn gick lite bättre – förmodar att de som är piggast och orkar vara aktiva med segelbyten och trimning går också lite fortare.

Lätt att säga här hemma i soffan där det är varmt och skönt… men det är inte helt enkelt att vara akterseglad och kämpa på med resultattabeller och positionsrapporter. Jag som varit med nu vid sidan av i sju år har också sett utvecklingen på hemsidorna vad gäller rapportering från tävlingen.
Att kunna se kontinuerliga positionsrapporter så gott som hela tävlingen är ett stort lyft, men jag måste erkänna att jag saknar många av funktionerna från Östersjömaran där man kunde välja in vilka båtar man ville jämföra – olika startgrupper och vända och vrida på resultaten på ett flertal sätt.

Nackdelen var dock när det gick åtta timmar mellan de olika positionsrapporterna och man blev tvungen att gå upp kl. 2 på natten för att se hur de låg till i fältet – puh.

Watski 2star är på så sätt bättre med dess etapper, men jag tror man måste fundera en stund till hur man på ett enklare sätt kan presentera ställningen mellan olika båtar och startgrupper under pågående race. Det är ganska så knepigt att hänga med när alla startar vid olika tidpunkter.

Inga bilder har jag fått idag – men ryktet säger att det var rätt guppigt mellan Oskarshamn och Blå Jungfrun, så vi får väl se om någon av herrarna kvicknar till så pass att de vågar sätta sig i ruffen en stund och skicka iväg något.

Hur gick det då på andra etappen?

Resultatstabellen säger att Bandito hamnade på en 38:e plats totalt bland de 94 enskrovsbåtarna då två båtar har brutit (Ottilia 2 af Petersburg och Blue Bliss). Vann gjorde Aitutaki strax före La dolce vita från Banditos startgrup och då menar jag givetvis lystid. Bandito hade en lystid som var 56 minuter efter La dolce vita och hamnade på en 7:e plats i startgruppen med bara 12 lysminuter upp till en 3:e plats. Det är inte illa tycker jag.

Totalt har de klättrat upp till en 60:e plats, men ligger fortfarande kvar på en 11:e plats i startgruppen. Tidsdifferenserna har dock minskat och om de nu är lite piggare efter en rejäl portion lasagne, så ska ni se att de plockar en del placeringar fram till Oxelösund.

En liten bild har jag stulit från Jespers blogg, men jag tror han har överseende med det – nu bär det av mot Oxelösund och i skrivande stund jagar de Grand Place en bit söder om Västervik, som startade 45 minuter innan Bandito.

//Karin (på hugget)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: