Vättern Shorthanded Sailing

Bandito i mål

Posted by vatternsailing på maj 29, 2010

Efter drygt 50 timmars segling gick Bandito i mål 09:53:30 bara 19 minuter efter Grand Place och slog därmed den båten på etappen och även totalt med 7 minuter (lys). Bra kämpat! Det har varit ganska hård vind under den sista etappen.

Bandito klättrar förmodligen upp en placering i startgruppen till 10:e plats med retliga 15 sekunder efter Mia-T. La Dolce Vita från startgrupp 4 leder tävlingen totalt för tillfället.

Alla båtar i startgruppen är inte i mål ännu och jag har inte hunnit göra någon närmare analys, magkänslan säger dock att ingen av dessa kommer att passera Bandito i resultatslistan.

Återkommer med mer information under kvällen om inte Krister själv orkar skriva några rader.

Nu ska jag till Katrineholm på gymnastiktävling.    //Karin (piggare än seglarna)

4 svar till “Bandito i mål”

 1. Ola Danielson said

  Grattis! Det har varit skoj att följa er. Nu är ni väl förtjänta av lite vila.

 2. Krister Gustafsson said

  Tja igen,

  Nu är racet avklarat. Båten är städad och Jesper har åkt hem. Karin och Lina kom förbi en stund och det var trevligt. Jag stannar kvar i båten och transporterar i morgon till Västervik. Förhoppningsvis får jag sällskap av några fler båtar.
  Det har varit en kanonrace som vanligt men jag är jättetrött. Jag har periodvis känt mig lite sjösjuk och har haft svårt att koppla av och äta.
  I natt blåste det en del och vi hade några olika vägval för att möta den sydvästen som vred upp den sydliga vinden. Jesper gjorde ett kanonjobb med taktiken och vi prickade sydvästen perfekt.
  Tyvärr lyckades jag sätta den stora genackern ordentligt i förstaget mitt i natten. Jag fick en ordentligt broach strax efter att jag hade tagit över i mitt pass och när vi fick upp båten igen så svängde jag för lågt och hela ekipaget snurrade snyggt ihop sig runt förstaget. Vi lyckades få ner allt helt i alla fall men efter det så var vi båda trötta och valde att köra focken resten av natten. Runt 25 nm från Gustav Dale´n skulle jag tro. Det var bra tryck även med fock så vi fick en surf på 16,1 knop men det klart att det hade gått fortare med Reacher.
  Både Jesper och jag kommer nog att skriva av oss ordentligt om några dagar när vi har smällt den här tävlingen.
  Jag vill passa på att tacka alla som har hejat och uppmuntrat oss att kämpa! Det har betytt jättemycket! Också speciellt tack till Karin som har kört extra som bloggare!
  Tack till Jesper som har peppat och varit positiv i alla stunder när det har motat. /Krister

 3. Uffe said

  Bra jobbat! ska bli kul att läsa hela din story när den kommer.

 4. Tja, visst var det en fantastisk segling! Har ni sett att Krister är med i en artikel på SSF, se http://www.svensksegling.se/Startsidesnyheter1/2010/2akvartal/Watski2starshorthandednyatrenden/. Jag har klippt ihop en film på http://www.teamhoffstedt.se/2010/05/watski-2-star-baltic-film/. Analys av racet kommer förhoppningsvis under veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: