Vättern Shorthanded Sailing

Inför Vättern Race 2010

Posted by vatternsailing på juni 3, 2010

Första deltävlingen i Vättern Shorthanded Cup  går av stapeln 11 juni i Karlsborg. Klockan 18:55 ljuder första varningssignalen inför starten av Vättern Race. En segling som seglades för första gången 1977, vann gjorde Christer Jansén i en Schelinkryssare. Anledningen till Vättern Race uppkomst var att en del båtar börjat gå ”onormalt snabbt” på den 24-timmarssegling som Vätterns SeglarFörbund anordnade. Så istället anordnade man en segling med start i Karlsborg – rundning Vinsingsö – rundning St. Rökna – mål Karlsborg. Med maximal segeltid på 36 timmar. Banan har varierat en del under åren och var till en början på minst 100 distans. Idag ligger banan på ca 85-90 distans men maxtiden är densamma.

2010 års bansträckning.

Förra året tillkom det en Shorthandedklass, då blev vi endast tre startande, bättre kan vi! Just nu är det tre båtar anmälda.  Ni som har tänk att segla shorthanded, glöm inte att anmäla er till Vätten Shorthanded Cup. Information finns här.

Möte med Aspecten som har rundat.

Vättern Race är en mycket trevlig kappsegling som startar på fredagskvällen, normalt blir det målgång någon gång under lördagen. På lördagskvällen brukar det anordnas en grillafton, perfekt att få prata av sig lite om racet. Det är ju alltid roligt att prata segling! På söndagsmorgonen är det frukostbuffé följt av prisutdelning. Hoppas vi ses där! /Ola

Björn Sterner vars båt är till salu.

2 svar till “Inför Vättern Race 2010”

  1. Krister Gustafsson said

    Trevligt med lite historia om Vättern Race, kände jag inte till. Båten på sista bilden är väl till salu?
    Vem är samegubben?

  2. Ola Danielson said

    Det är Lars-Erik Gustafsson som har varit vänlig och delgivit oss lite historia kring Vättern Race. Det var nytt för mig att Björn Sterners båt var till salu. http://www.blocket.se/orebro/X_yachts_3_4_ton_26563063.htm?ca=14&w=3 Har något annat på gång måntro? Angående samegubben, ledtråd: han syns sällan på fördäck. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: