Vättern Shorthanded Sailing

Mini Fastnet 2010 – de är iväg!

Posted by vatternsailing på juni 14, 2010

Igår startade Ulf Brändström med sin Nacira 650, swe772, i Mini Fastnet Race 2010. Fältet var ganska samlat när man kryssade norrut i runt 20 knops vind men under natten så bröt tre båtar 481, 543 och 557. Ulf seglar denna gång med en fransk kille som heter Aymeric Belouard som han tydligen har träffat i seglarbaren och det verkar ju funka alldeles utmärkt att fixa gastar på det sättet. Fram mot småtimmarna i morse började dock fältet att splittras upp i två grupperingar, en grupp som slog ut mot väster och den andra där Ulf/Aymeric var med som fortsatte norrut.

Under förmiddagen bröt ytterligare fem båtar 463, 495, 585, 552 och 473. Det kanske inte låter så mycket med vind runt 20 knop men man kan nog tänka sig att det är ganska hårt att kryssa de här lätta båtarna i de här vindarna och både båt och besättning tar ganska mycket stryk. Förmodligen har man inte kunnat sova speciellt mycket den första natten och man kan nog vara ganska tröttkörd. 

Under dagen har sedan fältet kryssat nordväst vart och Ulf/Aymeric har hela tiden varit en av de båtar som har valt att ligga mera norrut. Det verkar ha varit ett riktigt val för de har under dagen seglat upp sig från runt 25:e plats i morse till 15:e under dagen och nu i kväll när de just har rundat Wolfs Rock så har de avancerat till en kanonfin sjundeplats! Under natten kommer sedan vinden att öppna upp och avta en del ned mot 14 knop vilket nog gör livet lite lättare på swe772.

Du kan följa det spännande racet på Mini Fastnet hemsidan.

http://www.winchesclub.com/minis650/fastnet650/FR-25-1-1

Jesper Hoffstedt rapporterar också från racet./Krister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: