Vättern Shorthanded Sailing

Mini Fastnet – torsdag

Posted by vatternsailing på juni 17, 2010

Första seriebåt har redan gått i mål. Det är 472 Starter en Pogo2 från 2003 med Xavier Macaire som skeppare och Yves Ravot som gast. Att det här var första båt i mål och ganska överlägset var ingen överaskning. Xavier segrade tidigare denna säsong i soloseglingen Mini Pavois och kom trea på Mini Transat 2009.

SWE772 har efter att ha legat 7:a igår kväll som bästa placering halkat ned en del nu. Ligger på en 11:e plats med möjlighet att segla förbi två båtar på de sista 80 nm till mål. Tittar man dock på farten som swe772 gör jämfört med de närmsta båtarna ser man att vid flera tillfällen så går de ca 0,5 knop saktare än de andra båtarna på slören. Lite svårt att förklara men det ska bli intresant att höra Ulf´s kommentar när de kommer i land i morgon. Mycke bra seglat hur som helst tycker jag./Krister

4 svar till “Mini Fastnet – torsdag”

 1. Krister Gustafsson said

  När jag tittar på Xaviers Pogo2 så kan jag direkt inte se skillnad mot en Pogo1. Jag tycker Jesper kan förklara de stora skillnaderna mellan Pogo1 och Pogo2?

 2. Krister Gustafsson said

  Nu har de bara 2 nm kvar till mål. Stort grattis till en väl genomförd Mini Fastnet!

 3. Väldigt kortfattat så är Pogo 2 bredare i vattenlinjen akteröver och ännu mer optimerad för undanvind. Som jag förstått kan man med tur och skicklighet hålla jämn fart mot en Pogo 2 med en Pogo 1 på kryss. På undanvind ska man dock inte ha nån chans. Sen har Pogo 2 en vinklad ruffnedgång och två rorkultar. Niclas kan säkert fylla på…

 4. Krister Gustafsson said

  Ulf hälsar
  ”11 i serieklassen, nöjd. Vi såg +39 knops vind första dygnet. Seglade. Öste. Seglade o öste. Efter första knockdownen var det rena badkaret i båten. Har aldrig öst så mycket förut. Lite strul med roderkvadranten och ett trasigt bobstay sinkade oss lite på undanvinden, dock riktigt ball segling”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: