Vättern Shorthanded Sailing

Premiärsegling av Elliott 770 – Mary Lou

Posted by vatternsailing på april 26, 2011

Efter en mycket förväntansfull vinter åkte båten i sjön 15:april. 17:e var det dags för första seglingen! Här ser man nästan hela det nya båtnamnet och loggan som jag och min sambo har knåpat ihop. Roger Gallian på Otema i Motala printade.  Jag är helnöjd!

Nyfikenheten man har byggt upp genom att snegla ut på båten genom fönstret på jobbet var nästan absurd. Så iförda våra finaste Ullaredsoveraller tog vi en tur.

För ovanlighetens skull stod jag denna gång till rors och far fick ta in tampar/fendrar och hissa segel. Härlig känsla! Han fick upp grejerna enligt plan.

Det vart en kort tur på 6,4nm. Men vi hann med att kryssa lite och hissa gennackern en gång. Spontana känslan är att båten är väldigt lättdriven, speciellt på undanvinden. Jag tror inte att man behöver inte ligga och skära med alls lika branta vinkla som vi är vana vid med Simone. Dock kändes det som vi hade lite svårt på kryssen. Märkligt vore det väll annars med tanke på att det var första gången i båten.

Mycket bilder denna gång. Mer text kommer när vi har seglat mer vilket tyvärr inte har hunnits med ännu. Var sak har sin tid och nu ligger prioriteten på att få fason på Simone inför Watski 2 star. Det är mycket som är roligt iår!

8 svar till “Premiärsegling av Elliott 770 – Mary Lou”

 1. Ser superhärligt ut!

  Ska samla lite ork (flunsig…) och rulla ner och dra fast motorfäste och ev bottenmåla på em. Sjösättning på måndag!

 2. Härligt, go go! Bra namn också. Jag tänker på Springsteens låt Mary Lou. You are not like the other girls. Kör ni den i sittbrunn innan start?

  • Namnet kommer av att en god vän skrev en riktigt svängig låt om Mary Lou för många år sedan, så många att ingen längre minns riktigt hur den gick. En Springsteen dänga låter ju som ett klockrent substitut! Speciellt med den texten.

 3. Krister Gustafsson said

  Härligt att båten är i sjön! Vi hoppas på många sparringtimmar.

 4. Med Google eller Youtube väcks minnena till liv 😉

  • Krister Gustafsson said

   Erik, det var nog denna som jag också associerade till, kände inte till Springsteens låt. Måste lyssna in. Kan det vara en liten generationsklyfta här????

 5. Haha, många fina bitar om Mary Lou. Får sno ihop ett blandband till båten =)

 6. Pothier said

  Let me straight away motorola clutch your own rss when i cannot to discover the email ongoing url or even publication service. Conduct you have almost any? You need to enable me personally realize in order that I could truthfully sign up to. Many thanks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: