Vättern Shorthanded Sailing

Bandito´s cruising, del 1

Posted by vatternsailing på juni 29, 2011

Jag har fått för mig att jag skulle åka och möta Jesper Hoffstedt som tar hem sin Pogo1, Alize II från Frankrike. Han och Niclas Domack har stretat på bra med visserligen vind i ryggen men tidvis ganska hårt väder. Nu har de anlänt till Sverige och Niclas har checkat ut Pogog Hotel som Jesper kallar sitt åk. Tanken är att det ska bli en överaskning för Jesper så ni får inte berätta för honom att jag är på väg. Jag startade från Västervik tidigt i söndags morse och siktade på Kalmar men det blev en lång dag på sjön som avslutade i Borgholm.

Måndagen motorseglades till Kristianopel. Där har jag nu legat och ruvat sedan måndag kväll och idag är det onsdag. Jesper har soloseglat från Skanör till Simrishamn tisdag och natten till onsdag. Jag hjälpte honom med väder under hela kvällen igår och kunde följa honom på SPOT. Nu har han på morgonen fått en ny gast, minitransatseglaren Fabien Meyer och jag ser att de redan har gett sig iväg över Hanöbukten. Förhoppningsvis kommer de att välja att gå till Byxelkrok och passera Kristianopel under natten eller på morgonen till torsdag. Då tänker jag mig att haka på dem. Det kan också bli Visby för dem. Vi får se.

3 svar till “Bandito´s cruising, del 1”

  1. Ola Danielson said

    Härlig idé! Men du kanske skulle skriva med små bokstäver så inte Jesper ser något om han går in och läser här =). Snyggt att pricka in högtrycket!

    • Krister Gustafsson said

      De har säkert redan läst. De stretar på mellan Hanö och Utklippan. Vill det sig illa så tvingar de upp mig tidigt i morgon bitti. Jag ligger lite inklämd i ett hörn i hamnen men det ska nog gå bra med lite lirkande för att komma ut.

  2. Det var grymt nära att jag läste inlägget i telefonen men hann aldrig. När Bandito sedan dök upp i dimman ankerifrån blev det en mycket glad överraskning. Vilket välkomnande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: