Vättern Shorthanded Sailing

Mini transat etapp1, målgång

Posted by vatternsailing på oktober 4, 2011

Det börjar dra ihop sig till målgång i första etappen av mini transat 2011. Ledaren i prototypklassen, Sebastien  Rogues(FRA716) som i princip har lett tävlingen från start har 42 nm kvar till Madeira. David Raison(FRA747) ligger på andra plats, i sin karakteristiska trubbnosiga egendesignade mini, 3,5 nm efter Rogues. På tredje plats är tysken Jorg Riechers(GER753) ytterligare 6 nm efter Raison.  Sedan är det ett större hopp till resterande båtar i klassen. Visserligen 40 nm kvar att segla men det mesta talar för att de tre första placeringarna är klara. I morgon får vi se.

http://tracking.transat650.net/carte/etape-1.html

     

 I serieklassen har man fortfarande lite längre kvar att segla. Ledaren Benoit Mariette(FRA599) har 129 nm kvar till målet för första etappen. Han leder med 4nm före Mary Renaud(FRA535) som i sin tur har Eric Llull(FRA566) 8 nm efter sig. Här kan det nog fortfarande bli ngn svängning i toppen tror jag.

Ulf Brändström ligger kvar på sin 22:a plats i serieklassen men det är väldigt tight både uppåt och nedåt kring de här placeringarna. Han ligger lite öster om rumbline och några av sina konkurrenter som är på placeringarna före. Det borde gynna honom med lite öppnare vindar sista biten. Om han seglar bra på slutet så kan han klättra till topp 20 vilket vore riktigt bra av honom. Så här rapporterade arrangörerna för några dagar sedan, min fria översättning från franska.

”Svensken Ulf Brändström (772 – GRPMS.com)åker jojo. Igår hade han rekordet för det största raset i serieklassen. Denna gång en av de främsta klättringarna i rankingen. I natt avancerade han 10 placeringar för att hamna på 20e.” /Krister

4 svar till “Mini transat etapp1, målgång”

 1. Krister Gustafsson said

  Det blev som väntat Sebastien Rogues(FRA716) som tog den första etappen i protoklassen. Här finns en intervju med honom efter målgång.

  http://www.charentemaritime-bahia.transat650.net/en/news/368/sebastien-rogues-wins-the-first-stage-ahead-of-david-raison-and-jorg-riechers.html

 2. Jättekul att följa och att Ulf hänger med riktigt bra. Första sträckan är ju uppmjukning inför det som ska komma på etapp två med passage av doldrums på den tre gånger så långa distansen. Synd att trackingen uppdateras så sällan men det är ju samma för alla…

 3. Krister Gustafsson said

  Nu har även seriebåtarna börjat gå i mål. Det blev Benoit Mariette(FRA599) som tog segern på första etappen men det blev en del omsvängningar på de efterföljande platserna. Clement Bouyssou(FRA514) och Davy Beaudart(FRA674) knep till slut 2:a respektive 3:e platsen.
  Ulf har halkat ned på 25:e plats vilket är jättebra iofs men jag hävdar nog fortfarande att han nu på slutet kan ta några båtar.

 4. Krister Gustafsson said

  Ulf har gått i mål. Stort grattis från mig Ulf!! Hård kamp på slutet med fyra båtar. 25:e plats är kanon men jag tror du suktade efter lite mer, i alla fall min tolkning av din segling.

  http://www.charentemaritime-bahia.transat650.net/en/news-flash/423/4-for-a-sprint.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: