Vättern Shorthanded Sailing

RG650, ny mini i serieklassen

Posted by vatternsailing på oktober 5, 2011

RG650 är en mini som har förhoppningar om att bli klassad som seriebåt 2012. Båten byggs i Argentina men när jag en av dagarna cyklade in till La Rochelle och race village så kom skrov #2 rullande på en vagn och jag kunde filma båten och prata lite med Bret Perry en australiensare som kommer att sälja båten i Europa från Katabatic i Valencia.  Brat ville väldigt gärna sälja båten till mig förstås och jag kunde få den till ett pris bra under 40000 Euro. Det är ett dilemma som är svårt att komma runt med introduktionen av en ny serie mini. Det är en risk för köparen eftersom man tills 10 båtar är byggda att man får segla i proto klassen. Vilket Ulf råkade ut för under några race. Samtidigt som säljaren vill få ut de 10 första båtarna så snabbt som möjligt. Vad tycker ni om båten?/Krister

4 svar till “RG650, ny mini i serieklassen”

 1. Den ser helt OK ut och jag har följt deras hemsida ett tag. Jag tror det finns plats för en till Series när Pogo 2 flyttat över till andra sidan Atlanten och även den måste klassa in igen eftersom det är en ny byggare. Kanske det går att skriva ett 2-stegskontrakt med ett baspris och att du ska betala lite till den dagen faktiskt blivit Series? Det ger incitament till säljaren att verkligen jobba för det och du får initialt en lite billigare båt. Vad skillnaden ska vara är svårt att säga men kanske 5.000€?
  Men först måste den i sjön så man kan se flytläge mm. Kolla också att båten verkligen är grundmätt och uppfyller alla klassregler så här långt.
  Annars gillar jag D2 från http://www.mareehaute.fr/
  Den har vunnit några seglingar den senaste säsongen så det är inte bara Pogo 2 i topp…

 2. ps… D2 har ett baspris på 37.200€ enligt hemsidan. Den har Seldénmast!

 3. Krister Gustafsson said

  Bra förslag Erik. Jag gillar också D2. Den är fräck. Det finns mycket att fundera på med minis. Jag tror att ett kriterie att välja båt efter vart man tror sig ska segla den. Mer kryss här uppe kan D2 och Tip Top funka men annars verkar P2 och Nacira vara mera länsbetonade. Å andra sidan så blev det nästan bara kryss på första etappen av mini transat och ändå bara P2 i toppen. Ngn Tip Top med ett tag.
  Skulle jag gå in i miniklassen skulle jag nog helst vilja börja med en helt raceklar båt antingen köpa men kanske helst hyra.

 4. Marisol said

  Le ahorramos tiempo y también incomodidades en su administración de impagos. http://issuu.com/walkeraybxfromds/docs/c_tedra_universidad_empresa_de_valo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: