Vättern Shorthanded Sailing

Ulf Brändström har roderproblem

Posted by vatternsailing på oktober 20, 2011

Många båtar har den senaste veckan drabbats av diverse problem och en handfull har fått gå in till Kanarieöarna eller Kap Verde för att meka. Flera med elfel men några har masthaveri och roderproblem. Dagens nyheter på mini transat sidan var ingen kul läsning för oss som följer Ulf. Han har nu kommit fram till Mindelo och vi får hoppas att han åtgärda problemen med rodren./Krister

20.10.11 – 10:26

Bad luck for Ulf Brandström (772 – GRPMS.com). He has two broken rudders. he is now heading to Mindelo and still has 40 miles to cover to reach the island of  Sao Vicente. 

11 svar till “Ulf Brändström har roderproblem”

 1. Det framgår ingenstans vad problemet är. ”Broken rudders” kan ju vara en dålig översättning till och från franska som betyder roderblad, roderhuvud, parallellstag eller rorkult. Ulf är duktig så med lite reservdelar så fixar han det oavsett vad problemet är!

 2. Shit va surt! Kämpa på nu Ulf! Eller ”chear up we love you” som sponsorn uppmuntrade The Card när de tappade mesanen precis efter starten i Auckland.

  • Krister Gustafsson said

   Har det inte varit lite problem med rodren tidigare för Ulf? Jag såg flera i La Rochelle som bar ombord roder som reserv.
   Kändes lite överkurs tyckte både jag och Ulf :-).

 3. Krister Gustafsson said

  ulf fixar det där. Han väntas var ute och segla igen under detta dygn.

 4. anders t said

  Abardone Ulf Brändström raison medicale

 5. http://www.teamhoffstedt.se said

  Ulf hade lätt fixat det där om det inte vore för en allvarlig infektion i knät. Han testade tre olika läkare för att få någon att ge go men de var eniga. Svårt men klokt beslut av Ulf.

 6. anders t said

  tråkigt att höra
  ensam på havet vid dom breddgraderna med infektion, kan bli livshotande oerhört snabbt Rätt beslut fattat självklart
  Det går fler tåg

 7. Ola Danielson said

  Jäklar vad tråkigt…. Lider med Ulf även om det verkar vara ett alltigenom klokt beslut. Som någon tidigare skrev, det går fler tåg! Snyggt presterat att ta sig så långt som han gjorde.

 8. Mycket starkt att bara ta sig till start med båt (som inte ens var series-klassad när han köpte den), kvalificering och resurser/logistik för allt.

  Kanske tur trots allt att rodren krånglade så att han har chans att fixa till knäet innan det förstår all framtida segling för honom…

 9. Ja nu är man hemma igen. det här två sista åren har varit otroligt skoj. Mina planer nu är att få tillbaka båten till Frankrike från Cape Verde. Jag är mycket sugen på att fortsätta med Mini seglandet framöver o hoppas jag kan ta hem Mojo till Sverige i sommar för våra shorthandseglingar här följt av att 2013 dra ner till FR igen.
  Om några veckor vet jag om det är möjligt…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: