Vättern Shorthanded Sailing

Norska SOLO seglar Transat Jacque Vabres!

Posted by vatternsailing på oktober 21, 2011

Ett av de stora racen doublehanded över atlanten, Transat Jacque Vabres, startar om 10 dagar, sö 30 oktober från Le Havre i Frankrike. 13 IMOCA Open 60, 7 multi 50 och 15 class40. Rune Aasberg och Simen Løvgren bildar teamet NOR Challenge och startar med Express40an SOLO med ambitioner att utmana fransmännen om pallplatserna! Vättern Shorthanded Sailing har fått en intervju med Rune Aasberg!

 

 • Det börjar dra ihop sig till start för Transat Jacques Vabres, Le Havre till Costa Rica 30 oktober. Hur känns det Rune och Simen så här 3 veckor före start?

Det begynner virkelig å krible i magen! Vi gleder oss veldig til å komme til Le Havre neste uke, og igjen oppleve det sirkuset det er før start på en slik regatta. Vi har mange ting som skal på plass før vi reiser neste torsdag, Vi skal blandt annet kles opp med nye klær fra Zhik og Brynje, våre nye samarbeidspartnere på seiltøy og klær!

 • Båten ska vara på plats i Le Havre senast 21 oktober? Har ni haft båten i Frankrike under hela säsongen?

Nei, vi har hatt base i Haslar Marina i Gosport, England siden før Fastnet Race. Her er det et veldig bra shorthanded miljø, med flere Class 40 båter og Open 60 båter. Havnen ligger rett ved Solent, og vi har fått mange fine treningsturer der.

 • Många av seglarna i mini transat hade ett shore crew som arbetade med båtarna inför racet. Hur ser det ut för er?

Vi kar ikke et veldig stort hjelpeapparat rundt oss, men Per Ferskaug og Tom Thoresen har og vil hjelpe til før start. Erik Kristiansen som jeg har seilt sammen med i mange år på Team Xtreme, vil også i år være vår PR og mediakontakt før og under regattaen. I tillegg kommer damene våre til Le Havre for å bistå oss de siste dagene før start. Vi får bla.a. kjørt ned en stor bil med utstyr, og som skal frakte alt utstyr vi ikke har bruk for, hjem.

 • 2010 var ett blandat år med seger i Round Britain Race men tyvärr så fick du bryta i Route du Rhum. Vad har hänt sedan dess fram till nu?

Solo er hele tiden under utvikling og forbedring. Etter alt tullet med B&G elektronikken i fjor, har vi kablet om hele installasjonen i tillegg til at eksperter fra B&G i England har reparert en del utstyr. Elektronikken har fungert helt uten trøbbel i hele denne sesongen!! En annen viktig forbedring, er at vi i tillegg til baugspryd, nå har en 7 meter spinnaker bom, til å brase opp de asymetriske spinnakerne med. Simen har lang erfaring med dette, og vi tror og håper at dette skal forbedre vår performance på lave kurser i pasatvinden over Atlanterhavet.

 • Du och Simen har seglat en hel del tillsammans, hur har ni förberett er?

Simen og jeg har seilt hver for oss i første del av sesongen, men har fått seilt ganske mange mil etter sommeren. Vi begynner å kjenne hverandre veldig godt, og har oppdaget at vi tenker veldig likt i mange situasjoner. Det er som om vi har seilt sammen i flere år. Det er utrolig herlig å seile sammen med en person der begge har fokus på de samme tingene. Når det gjelder regattaer, har vi seilt sammen i år er det Færder seilasen, Fastnet Race, Cherbourg Race og Hollender seilasen som vi vant.

 • Vilka är era främsta styrkor som seglare du och Simen?

Jeg tror våres beste egenskaper er holde fokus over lang tid. Vi liker begge å seile på ”kanten”, samtidig så har vi såpass med erfaring at vi stort sett vet hvor grensene går. Simen er veldig flink og systematisk med alt som har med strategi, værrouting og data. Jeg er opptatt av at alle slitedelene ombord blir godt vedlikeholdt. En annen fordel er at jeg kjenner hver skrue på hele båten, da jeg har montert sammen båten selv.

 • Vilka svårigheter räknar ni med att stöta på under racet?

Hvis vi får veldig mye vind bakfra, tor jeg de nyere og bredere båtene har en liten fordel. Blir det derimot lite vind, og mye motvind, tror jeg vi kanskje har en fordel

 • Seglingssporten har drabbats av den ekonomiska krisen i europa, bla annat Marco Nannini/Paul Peggs som ni har seglat mot tidigare har ingen huvudsponsor i Global Ocean race. Hur ser det ut på sponsorsidan för er.  

Vi har dessverre ikke fått så mange sponsorer som vi hadde håpet på , men i går gikk vi inn en avtale med Zhik seilklær, noe vi virkelig setter pris på! Vi har også en del lokale sponsorer/samarbeidspartnere som Romerike Elektro AS, Elmoko AS og Akershus Elektro AS. Disse firmaene har vi samarbeidet med i flere år!

 • 15 båtar ställer upp i Class40 de flesta franska. Hur ser ni på era chanser att hävda er i klassen?

De franske seilerne har et veldig høyt nivå, og blir sikkert vanskelige å slå, men Simen og jeg har forberedt oss godt når det gjelder båt, værrouting og strategi. Vi har trent sammen med kanskje den beste av dem, Tanguay Delamotte, og slått ham i flere treningsregattaer. Vi er helt avhengig av å lykkes med værrouting og strategi, samt å unngå store skader på båt og seil. Dette blir en veldig tøff seilas, men vi har målsetting om pallplass!

 • Vilka ser ni som favoriter i er klass?

Bureau Veritas – Dunkerque Plaisance   med Thomas Ryant vant RdR i fjoroch Initiatives – Alex Olivier med Tanguay Delamotte er alltid med og kjemper om seieren, og vil garantert være langt fremme i TJV også.

Vättern Shorthanded Sailing tackar för pratstunden och önskar Rune och Simen förliga vindar och all lycka till på TJV!/Krister

6 svar till “Norska SOLO seglar Transat Jacque Vabres!”

 1. Ola Danielson said

  Kul läsning! Skoj med seglare från Norden som ger sig ut i världen, stort lycka till Rune och Simen!!

 2. Irvin said

  Top dress the plants each year with worm
  castings and bone meal worked into the top few inches of soil.
  I also have an unshakable belief in God, so I am a man of faith
  as well as a man of biological reason and logic, thus believing in the story of
  the Garden of Eden. Remember the basic principle of all interior designers:
  lighter equals larger, while darkness means confinement.

 3. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both
  educative and interesting, and let me tell you, you have hit the
  nail on the head. The issue is an issue that not
  enough people are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.

 4. tumblr.com said

  noun An open, shallow, usually round container used especially
  for holding liquids. room. Consumer Product Safety Commission and Health Canada,
  in cooperation with the firm named below, today announced
  a voluntary recall of the following consumer product.

 5. Matching to the pin buckle design and the unique square hour marking with dazzling metal
  light, it created a confident and fashionable design of rock and roll music, magnificent
  yet personalized. Even the most discerning eye would often be
  unable to tell the difference. Another watch tipped by some fashionista’s is the MK8160.

 6. If you want to save money and create a one-of-a-kind bassinet that matches the nursery decor, making your own is the only way to
  go. You should select one that comes with a pad or mattress
  and that you should not add any other things like extra padding or pillows on this bed, this may cause suffocation.
  Though this article might be of great help in
  your decision to buy a baby bassinet, try to
  find out more on baby bassinets by reading reviews
  and other articles on the internet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: